Botox je prirodni pročišćeni protein koji se posljednjih desetak godina koristi u medicini.

Botox terapija bora lica

Hijaluronski fileri

Područje njegove prve prmjene bila je okulistika, neurologija, pedijatrija, a u posljednjih nekoliko godina najviše se koristi u kozmetologiji, odnosno kod estetskih zahvata.

Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostidium botulinum, koji se posljednjih desetak godina koristi u medicini.

Tretman Botoxom siguran je i jedan od najdelotvornijih i najpopularnijih estetskih tretmana za uklanjanje bora sa lica.

Radi se o jednostavnom, nehirurškom tretmanu kojeg izvode doktori, a sam tretman je bezbolan i traje svega nekoliko minuta.

Bitno je napomenuti da je tretman još 2002. godine odobrila američka organizacija Food and Drug Administration (FDA) koja kontroliše kvalitet i sigurnost hrane i lekova.

Botox vrlo dobro deluje na bore na čelu i oko očiju koje uzrokuju uobičajeni pokreti mišića.Najčešće se primjenjuje za uklanjanje horizontalnih bora na čelu, vertikalnih bora na čelu (tzv.bore mrštalice) i sitnih bora s spoljne strane očiju (tzv. bore smejalice).

Botox deluje tako da blokira signale od nerava prema mišićima. Pojedine bore, poznate kao „dinamične bore“ rezultat su uobičajenih pokreta mišića. Tokom života mišiće obrva pomeramo stotinama hiljada puta. Kao rezultat toga, živci iz navike uzrokuju kontrakciju mišića. To dovodi do pojave trajnih bora na čelu i oko njega, što čovekov izgled ne čini samo starijim i umornim.

Rezultat je vidljiv već nakon nekoliko dana. Tretman se može ponavljati neograničen broj puta, a potrebno je pripaziti da između tretmana bude odgovarajući vremenski razmak, kojeg određuje doktor. U najvećem broju slučajeva tretman se ponavlja svaka 4 meseca kako bi se održao mladalački i svež izgled.